ДупницаНачало

Аварийно ще подменят водопровод и в следващия етап на ремонта по ул. “Орлинска”

Покана до благоевградската фирма, която и сега работи по ул. „Орлинска“ отправят от община Дупница за извършване на аварийна подмяна на водопровод в следващия участък от ремонта. В мотивите се посочва, че при извършване на изкопна дейност от багера на фирмата-изпълнител, етернитовия водопровод се е спукал. В резултат на внезапно възникналите течове от тръбите, работата на обекта е преустановена. Водопроводът намиращ се под улицата в неремонтирания участък е с изтекъл експлоатационен срок и освен, че е канцерогенен, е и труден за поддържане и ремонт.

По сигнал на фирмата изпълнител, служители от община Дупница са извършили оглед. Установено е, че се налагат спешни мерки за подмяна на стария водопровод. За да се продължи работата по обекта се оказва, че се налага спешна аварийна подмяна на компрометираните тръби с нови полиетиленови. Подмяната трябва да се извърши преди да бъде положена новата асфалтова настилка. Участъкът е възлова зона за няколко квартала и е с голяма интензивност на движение се посочва в мотивите. Аварийната подмяна на главния водопроводен клон от азбестоциментови тръби, попадащия в същото трасе разпределителен клон от манесманови тръби, както и прилежащите сградни отклонения по ул. „Орлинска“ в определения участък трябва да стане най-много за 30 дни. Сумата предвидена в обществената поръчка е 193 800 лв. без ДДС., като е посочено, че средствата са от бюджета на община Дупница. Това на практика ще удължи дейностите по инфраструктурната част на ремонта по основния проект за рехабилитация на ул. „Орлинска“. От фирмата са приключили с подмяната на водопровода в участъка до търговския център в Горна махала. Там сега предстои подмяна на тротоари, стълбове и асфалтиране.

Как ще бъде регулирано движението в следващия етап, както и кога ще може да се облекчи движението по ул. „Отовица“ все още не е обявено от администрацията.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments