ДупницаНачало

Акварелистът Ивайло Орманков с изложба в София

Акварелистът и уредник на изложбена зала “Джамията“ в Дупница Ивайло Орманков представя осма самостоятелна изложба, която се откри в частна галерия в София. Той е нарекъл столичния си дебют “Сезоните на есента“. В изложбата е включил предимно пейзажи, обагрени с типичните топли и уютни есенни цветове. Творбите, които представя на любителите на акварелното изкуство в столицата са 30 на брой и са рисувани в последните няколко месеца.

Откриването на изложбата Сезоните на есента“ уважиха приятели, близки и колеги на автора, да го поздрави дойде и световноизвестният художник от Дупница Николай Янакиев.


Дните, в ко
ито Ивайло Орманков не е с четка в ръка са по-скоро рядкост. Това се случва, когато боите и картоните са на привършване или музата не е толкова благосклонна към него. Но през останалото време рисува и се осланя само на въображението и таланта си. Съвсем скоро пък в „Джамията“ в Дупница Орманков ще бъде част от една много чакана и искана изложба, тъй като тя ще бъде съвместна с големия му син Валентин,за когото това ще бъде творчески дебют. И той също като баща си носи таланта в себе си, но изразните му средства са различни. Синът е график, а бащата- акварелист. Напълно тематично изложбата ще се казва „Контрасти“. Откриването е през следващата седмица.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments