ДупницаНачало

Акция по кръводаряване за 14-годишната Габи

Кръводарителска акция за 14-годишната Габи, която пострада при падане от петия етаж на жилищен блок в Дупница, на 29 юни, инициира областният управител Катя Димитрова. Тя ще се проведе на 14 юли /четвъртък/, от 10 до 13 ч., в гр. Дупница – в заседателната зала на Общински съвет-Дупница, на площад „Свобода” 1. Осъществяването й ще стане възможно със съдействието на кюстендилската болница МБАЛ „Д-р Никола Василев” и управителя д-р Александър Величков. Кръвовземането ще се извърши от екип на отделението за Транфузионна хематология. Залата се предоставя от Община Дупница.

Организирането на кръводарителска акция на територията на гр. Дупница се налага, тъй като от 1 юни кабинета по кръвовземане в града преустанови своята дейност. Целта е гражданите, желаещи да помогнат да Габи, да го направят без да се налага да пътуват до Кюстендил. Ангажиментът за провеждане на акции по кръводаряване д-р Величков пое в края на месец май.

В момента 14-годишната възпитаничка на ОУ „Евлоги Георгиев”-гр. Дупница се намира в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, където на 13 юли ще бъде извършена първата й операция. Кръвта е необходима за евентуални следващи операции.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments