ДупницаНачало

Бави се работата по три важни обекта

Вече няколко месеца движение около бившия Младежкия дом липсва, липсват работници, както и информация за това спрян ли е обекта, средства ли няма, конструтивни ли са проблемите. Работата по сградата и преобразуването му в музей започна през април миналата година с уверението, че обекта ще бъде завършен за 6 месеца. Нещо, което не се случи. Не само това, но и в края на миналата година обекта беше спрян заради непредвидени проблеми по проекта. Тогава беше обяснено, че проекта е стар и се е наложило да се работи по отстраняването им. След това за кратко се работеше, като тогава обясниха, че се очаква доставка на дограма. Работата обаче отново спря и на този етап продължава да е спряна. На какво се дължи все още очакваме отговор от община Дупница, които са възложител на обекта.

Само на няколко метра от бившия Младежки дом, друг обект чака реставрация. Часовниковата кула в Градската градина. Там работата също сякаш е спряла. Махнати са часовниците, има доставено скеле, но активна работа по обекта няма. Нямало проблем да се работи зимата. Последната информация, е че все още се работи по ел. системата.

Дали ще е проблем да се работи по третия обект през зимата, самата Градска градина няма яснота. Договорът с фирмата беше подписан на 12 август, но все още не може да се каже кога точно ще започне обновяването на едно от любимите места за отдих в централната част на града. Последната информация е, че все още текат съгласувателни процедури. Там трябва да се прави поливна система и озеленяване.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments