Без кушии за Тодоровден

Планираният празник в с. Бистрица за Тодоровден се отменя след като Областния кризисен щаб набеляза редица мерки срещу разпространението на Ковид 19, а РЗИ издаде заповед, с която се налагат ограниченията.

В с. Бистрица организацията беше в ход, а интереса голям каза кмета на селото Кирил Огненски. Имали са запитвания от цялата страна, не само от региона.

Въпреки желанието на местните жители надбягвания няма да има на 20 март. Кушии обаче ще има след отпадане на мерките и когато епидемичната обстановка позволява обясни Огненски.

В Сапарева баня също имаше организация за предстоящия Тодоровден, но от администрацията ще се съобразят със заповедта и състезания няма да има.

Тъй като разпорежданията касаят и пазарите от ОП „Пазари“ в Дупница уточниха, че кооперативния пазар ще продължи да работи, след като са потърсили становище от РЗИ изключва ли се или не от забраната. На пазара продължават да действат противоепидемичните мерки прилагани и сега. Осигурено е разстояние, дезинфекция, както и еднопосочно движение. Не се допускат струпвания на хора.

Планираната постановка на ОбДТ „Невена Коканова“ се отменя съгласно разпорежданията на РЗИ.

Контрола по спазване на заповедта е възложена на кметовете на общини, директорите на Полицията, Областна дирекция по безопасност на храните, на Инспекцията по труда и на началника на РУО. Заповедта може да намерите на сайта на РЗИ Кюстендил.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments