ДупницаНачало

Без решение по конфликтна инвестиция в с. Яхиново

Повече от година и половина продължава омагьосания кръг, в който се въртят инвеститори от Яхиново, жителите на Яхиново и ОбС.

Първоначално сем. Николай и Ирина Божкови бяха заявили намерение за изграждане на цех за преработка на пластмаса, автосервиз и склад за нехранителни стоки. Жителите на с. Яхиново сформираха Инициативен комитет и казаха, че не желаят в населеното място да се прави цех за пластмаса. Бъдещите инвеститори смениха намерението си и се отказаха от изграждането на такъв цех, като остана само идеята им за склад и автосервиз. Притесненията на хората от селото обаче останаха и те продължават да имат смятат, че след като се направи склад и сервиз, то няма да е проблем в последствие да се направи и цех за пластмаса. На срещата, адвокатът на семейството Дойчин Иванов заяви неколкократно, че идеята на клиентите му е само тези два обекта, към които междудругото жителите на Яхиново нямат претенции.

Въпреки това уверение представителите на Инициативния комитет имат опасения от евентуално изграждане на цех за преработка на пластмаса.

Жителите на Яхиново искат гаранции, че намерението на сем. Божкови няма да промени. „Гаранции е законодателството на страната ни“ заяви общинският съветник Георги Василев Градевски, който влезе в сблъсък с представителите на комитета.

Както и по време на заседания на ОбС, така и на срещата общинският съветник Емил Гущеров, който е председател на Икономическа комисия заяви, че ще гледа с недоверие на този проект, тъй като вече веднъж е бил преработван. В крайна сметка представителите на ИК напускаха залата недоволни, че не им е дадена достатъчно думата, а казуса продължава да е нерешен, тъй като всички решения на ОбС се обжалват от семейството в съда, съда ги връща, тъй като не са посочени мотиви за отрицателния вот на местния парламент.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments