ДупницаКюстендилНачало

Благотворителен базар „Заедно за Оги“ в с. Бистрица

НЧ „Светлина“ в с. Бистрица ще проведе благотворителен базар на 18 декември в центъра на селото. Всички средства ще бъдат преведени по сметката на 3 годишния Огнян Огнянов от Кюстендил. Инициатор за базара Камелия Зашева, член на читалищното настоятелство и близка на семейството. А семейството на Оги се сблъсква с проблема на българското здравеопазване, цялата история е описана в групата му „Заедно за Оги“. В крайна сметка изследвания установяват, че с лявото ухо е 90% глух, а с дясното има 60% резерв и се очаква организма му за определено време да изгради сам някакви клетки и да може чуваемостта в дясното ухо да се увеличи.
През месец януари 2022 г. е предвидена консултация в Истанбул и операция за поставяне на имплант в лявото ухо , за да не се забави развитието на Оги. Офертата за първата операция на Оги е 34 650 € -имплант и престой от 2 дни и без подкрепата на хората това няма как да се случи.
Местното читалище прегръща идеята и намира съмишленици, които да организират и проведат базара.
Освен направените от организаторите сувенири, надеждата е да се включат и други хора, които могат да изработят сувенири, да плетат, да готвят, всичко, което може да бъде предложено за продажба. Всяка помощ е добре дошла споделиха Даниела Крумова, член на настоятелството и Даниела Михалчева, ръководител на кръжок „Сръчковци“ към читалището.
Базарът ще бъде съпроводен със запалването на коледната елха в селото, както и с малък рецитал на децата, които се подготвят в читалището. Ще бъдат предложени и вкусни изделия подготвени от местните баби.


Всички материали, които хората решат да изработят или купят, за да бъдат включени в базара трябва да бъдат предадени на организаторите до 15 декември в читалището в с. Бистрица. За допълнителна информация може да се свържете с читалищния секретар Силвия Начева на телефонен номер 0899 515752.
Средства се събират и в няколко кутии, разположени в магазините в селото, както и в магазини в Дупница.
Ако останат материали от базара на 18 декември, то те ще бъдат предложени на друг базар в Дупница, за организацията на който ангажимент има дългогодишният читалищен секретар на читалището в с. Джерман, а след това на институцията в село Бистрица, Пантелина Караманска. В този втори базар ще се включат читалищните секретари на Вероника Минева от Джерман и Александра Йорданова от читалището в Горна махала, които също правят ръчно изработени сувенири.
ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА
BIC:SOMBBGSF
BG04SOMB91301070592001
Титуляр:Огнян Огнянов Огнянов /Ognyan Ognyanov Ognyanov
Общинска Банка АД

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments