ДупницаНачало

Близо 30 човека дариха кръв в Дупница днес, кампанията продължава и утре

Първи ден на кръводарителската акция в Дупница, организирана от местния Ротаракт клуб. За няколко часа близо 30 човека се отзоваха на призива и доброволно дариха кръв . Сред тях бе кметът на Дупница Първан Дангов.

„Аз съм редовен кръводарител, дарявам кръв поне два пъти годишно. Налагало ми се е давам кръв за мои близки, познати. Изключително важно е да помагаме, за да можем да спасим човешки животи“, коментира кметът Първан Дангов.
Организаторите на кампанията призовават кръводарителите да се възползват и от възможността при даряването на кръв да станат част Българския регистър за потенциални донори на стволови клетки
Кампанията „В кръвта ти е да спасяваш животи продължава и утре. Всеки, който иска да дари безвъзмездно кръв, може да го направи в заседателната зала на партера в сградата на Община Дупница от 10.00 до 15:00 часа.
След кръводаряване
хората получават бележка за два дни отпуск, подкрепителна закуска, специална грамота, а при изрично изразено желание и резултатите от направените изследвания за СПИН, хепатит В и С, сифилис и кръвна група.

Мероприятието е резултат от дългогодишното партньорство на клуба с Отделението
по трансфузионна хематология – Кюстендил, Клиниката по клинична имунология с банка
за стволови клетки на УМБАЛ ,,Александровска”, Лаборатории „Рамус“, Община Дупница,
Ротари клуб Дупница, както и с още местни бизнеси и медии, подкрепящи инициативата.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments