Бобов ДолНачалоОбщество

Бобов дол с горещи телефони в помощ на хора в третата възраст

В своя заповед кмета на Община Бобов дол адв. Елза Величкова въведе горещи телефони, на които могат да се подават заявки за доставка на хранителни продукти и лекарства.

Заявки може да се подават на телефони 0702 6 39 10 и на мобилен 0893 30 85 44. На посочените телефонни номера могат да звънят самотно живеещи хора, лица с хронични заболявания или със затруднения в придвижването,  и да посочат от какви хранителни продукти и медикаменти имат нужда. Заявки могат да се подават и по електронен път на имейл адреса на община Бобов дол – obshtina@bobovdol.eu

В заповедта на кмета на Община Бобов дол е посочено, че се забраняват посещенията на градския парк, градски градинки, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места на територията на Община Бобов дол. В заповедта си, кмета на Общината напомня на жителите под 60 годишна възраст, да не посещават магазините и аптеките за времето от 8,30 до 10,30 часа, тъй като този часови пояс е определен за хората над 60 години с цел да се избегнат предпоставките и намали риска от зараза с коронавирус инфекция.

Кметската заповед е възложена на заместник кметовете на Общината – Детелина Борисова и Йорданка Гацева, както и на главния секретар на Общината , Нели Заркова.

Ангажиментът на служителите на полицията в Бобов дол е да оказват пълно съдействие на ръководството на Общината , като създадат организация за осъществяването на контрол по изпълнението на заповедта.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments