ДупницаНачало

Богата програма за 144 години от Освобождението на България

Днес се навършват 144 години от Освобождението на България. Днес отдаваме почит на хилядите знайни и незнайни войни дали живота си, за да бъде днес България свободна. Венци и цветя бяха поднесени на паметната плоча на Опълченците в Дупница. Глава сведоха общинското ръководство на Дупница, общински съветници, представители на различни политически партии и формации, представители на институции и граждани.

Изключително тържествено беше издигането на знамето на Република България, което се проведе на пл. „Свобода“. Програмата беше подготвена от сдружение „Дупница 2000“ с ръководители Воин и Галя Войнови. Празнично слово произнесе кмета на Дупница Методи Чимев.

Днес българския национален дух отново е неспокоен, защото светът преминава през сериозно изпитание. Нека мирът, човеколюбието и хуманността бъдат възстановени като най-висша човешка ценност! Нека бъдем достойни за славата, която ни завещаха нашите предци. Да бъдем смели! Да бъдем истински българи! Да сведем чела в знак на признателност пред хилядите жертви, които положиха своите кости по пътя към победата!“ каза в речта си градоначалника.

Празничната програма беше поверена на самодейни състави от града и няколко читалища от общината.

Пълен запис на концерта гледайте в 18 часа по ТВ Запад.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments