ДупницаНачало

Ветераните на “Марек” и “Ботев”-Джерман играят благотворително

На 28 май, събота на стадиона в село Джерман ще се проведе благотворителна футболна среща между ветераните на „Марек“ и „Ботев“-Джерман, тя е предвидена за 17 часа. Средствата от продажбата на скара-бира също ще бъдат изцяло за каузата. Инициативата е на местни жители, и е в подкрепа на Васил Темелакиев. Събраните средства са предназначени за закупуване на протези за двата крака на Васил.

Сумата, която е необходима, за да може той да закупи необходимите му протези за краката е 16 000 лв. Интервенцията ще се проведе в клиника в България. Бащата на две деца има всички необходими документи, така, че при събиране на сумата може веднага да постъпи в болница.

В село Джерман, както и в Дупница и София има поставени кутии за дарения. Освен това младата художничка Марина изработва сувенири, които ще се продават в събота, а средствата са за общата кауза.

Всички се надяват сумата да се събере максимално бързо, тъй като предвид постоянното увеличение на цените се притесняват да не се промени и сумата, която е необходима за закупуване на протезите.

Придвижването на Васил извън дома му е затруднено допълнително от състоянието на улицата, на която се намира неговия дом. Надява се от община Дупница да предприемат мерки и да осигурят нормален достъп.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments