ДупницаНачало

видео/Регистрацията на мотопеди – задължителна

50-годишен мъж от с. Мламолово е задържан вчера от бобовдолски полицаи за управление  след употреба на алкохол на нерегистриран мотопед. Проверката е извършена в селото.  Направеният му тест за употреба на алкохол е отчел резултат 2.65 промила. Водачът е отказал да му бъде взета кръв за анализ. Бързо полицейско производство е образувана по случая в РУ Бобов дол, уведомен е дежурен прокурор.

От сектор „Пътна полиция“ напомнят, че ЗДвП задължава всеки водач на МПС по пътищата на страната да управлява задължително регистрирано  по законовия ред МПС. В случаите, когато водачът не доказва собственост, моторното превозно средство се изземва от органите на реда. Наказателният закон предвижда санкция за водачите, които управляват нерегистрирани по установения законов ред  МПС или са с регистрационни табели, издадени за друго такова,   лишаване от свобода до една година или  глоба.

абониране
Notify of
1 Comment
стари
най-нови most voted
Inline Feedbacks
View all comments
въртипути
1 month ago

така по добре сега секи ще си кара кросовия мотор каде си иска нека има недоволни селяндури че много бръмчът скапана полицият