ДупницаНачало

Водохващането на р. Бистрица се нуждае от спешен ремонт

Водохващането на р. Бистрица, над село Бистрица, от което се захранва Дупница се нуждае от спешен ремонт. Отлагането му може да остави града без вода за дълго време. За проблема е сигнализирал настоящия управител на ВиК Красимира Иванова, подавани са сигнали още при предишния управител. „Мерки не са взети, а опасността не е малка“ коментира Красимира Иванова, управител на ВиК Дупница. Тя обясни, че става дума за надвиснала над водохващането скала, която постепенно се руши и има опасност да се счупи и да падне върху самия канал, което ще доведе до най-сериозния проблем, а именно Дупница да остане без вода и то за дълго време.

ВиК не разполага със средства, за да реши този проблем.

За него са информирани както общината, така и ОбС. Председателят на местния парламент Костадин Костадинов посочи, че не може да посочи точна сума за ремонта, но според това струва не по-малко от 30 000 лв.

Припомням, че преди 2 години заради голяма авария на централния водопровод в м. Дренски рид няколко дни Дупница беше без вода.

По отношение останала работа на ВиК, Красимира Иванов обясни, че още март месец са направени проверки на автомивките в града. Сега се прави нова проверка. Автомивките ползват промишлена вода. Една автомивка е установена с разкачен водомер, съставен е акт на собственика. Проверките ще продължат периодично и внезапно увери Иванова.

По отношение на битовите абонати Иванова посочи, че в летния сезон техни инкасатори работят по селата, за да може хората от малките на населени места да заплащат сметките си без да се налага да пътуват до града, освен това проблема с български пощи не е отстранен и все още няма връзка със сървъра на ВиК.

Иванова съобщи, че има прекъснати абонати, които са установени с незаконни отклонения. Управителят на ВиК призова абонатите да плащат сметките си за вода, защото без постъпления няма как дружеството да работи.

 

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments