ДупницаНачало

Временно преустановяват приема в детско отделение заради лекари с Ковид 19

Преустановяват временно приема в детско отделение на общинската болница в Дупница. Причината е, че има лекари и сестри с положителни проби за Ковид 19. Това обясни д-р Крум Бонев, медицински директор на лечебното заведение. Временно е преустановен приема и в хирургично отделение, поради същата причина. Д-р Бонев поясни, че ще има дежурен детски кабинет събота и неделя във бившата Военна болница, в неотложния кабинет. Алтернатива родителите имат в другото лечебно заведение на територията на града.

Дори и след 15 ноември не може да се каже, как ще работят отделенията, тъй като не се знае каква ще бъде ситуацията, ако продължи да се увеличава бройката на заразените и други отделения ще бъдат затворени каза още д-р Бонев.

Д-р Бонев подчерта, че за овладяване на ситуацията трябва стриктно спазване на мерките, благодарение на тях ще спре разпространението на вируса. „Който има оплаквания или е с положителна проба нека се изолира, за да се спре лавинното разпространение на коронавирусната инфекция“ призова д-р Бонев.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments