ДупницаНачало

Връчиха приз „Учител на годината“ в Дупница

Днес е 24 май – Днес е денят на българската просвета и култура и на славянската писменост е български национален празник. На тази дата у нас се почита създаването на глаголицата от братята Кирил и Методий.

На официална церемония в Дупница бяха отличени преподаватели от училища и детски градини от община Дупница. Приветствено слово произнесе кмета на община Дупница Първан Дангов.

В категория “Учител в детска градина” приза беше връчен на Малинка Василева- преподавател в ДГ “Калина”. От 15.09.2014 година е главен учител, ментор на млади учители. Според колегите си е вдъхновител, мотиватор за подрастващите, създавайки среда на доверие, уважение, изслушване, подкрепа и емпатия.

За да поздравят своята госпожа пяха деца от детска градина “Калина”.

В категорията “Учител в началното образование” приза получи Диана Стоилова- преподавател в СЕУ “Св. Паисий Хилендарски”, която има зад гърба си 26 години професионален опит.

Специален поздрав за любимата госпожа бяха изпълненията на Мария-Магдалена Гиздова Яна Станкева.

В категория “Учител в основното образование” наградата беше връчена на Екатерина Грибанова, която е преподавател в СЕУ “Св. Паисий Хилендарски”.

На сцената пяха вокална група “Усмивка”, чийто ръководител е именно Грибанова.

В категория “Учител в средно образование” кметът връчи приза на старши учителя по математика в ПГ „Христо Ботев” с 39 годишен професионален опит Тира Гьошкова.

Ученици от гимназията поздравиха своя преподавател.

 

По време на церемонията беше връчена и “Специална нагарда за принос за развитието на образованието.” Получи я Десислава Кузманова- Иванова, преподавател в ОУ “Св. Климент Охридски”.

За да я поздравят на сцената се качиха ученици от ОУ ”Климент Охридски”, които изпълниха песента “Златни букви”. След това пред публиката се представи класа по флейта и цигулка, с ръководител Августина Георгиева.

Тази година двама преподаватели от Дупница са наградени с най-високото признание в образователната система, почетното отличие „Неофит Рилски“, присъждано от Министерството на образованието и науката.

Това са Даниела Андонова – старши учител по английски език в СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“ и Виолета Ненкова – Спасова, старши учител в ДГ „ Радост“ с. Яхиново – филиал с. Червен брег.

абониране
Notify of
1 Comment
стари
най-нови most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Милена Найденова
24 days ago

Поздравления за всички!