ДупницаНачало

Възпитаници на ОУ ” Евлоги Георгиев” с първо място на състезание по Религия

На 14 май, в салона на Софийска света митрополия, се проведе викторина- състезание “Под знака на Възкресение Христово”. Във викторината участваха четири отбора-от София, Сливница, Радомир и Дупница,с по 8 участници от първи до четвърти клас. Първокласници подреждаха пъзел-икона, второкласници тропара”Христос воскресе”, трети клас отговаряха на три въпроса, а четвърти клас разказваха за събитията преди и по време на Възкресение Христово. Първо място спечели отборът на ОУ ” Евлоги Георгиев” гр. Дупница, с преподавател Живка Мантаркова. Двама юнаци от 4 А клас Васил Мертакчийски и Павел Павлов заслужено грабнаха първо място при най -големите.
Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп връчи специални грамоти и подаръци на участниците. На викторината присъстваха старши експерт от Регионалния инспекторат Гергана Паргова и директорът на училището Тодор Петков.

 


Състезанието, което се провежда за втори път се състоя в зала „Екзарх Стефан“ в сградата на митрополията и в него се включиха деца от първи до четвърти клас, изучаващи „Религия-Православие“ на територията на Софийска епархия.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments