Върховният главнокомандващ на въоръжените сили на Република България Румен Радев прие тържествената заря-проверка в Гоце Делчев

За първи път тази година в празничната програма посветена на 105-ата годишнина от освобождението на град Неврокоп – днешен Гоце Делчев участва Националната гвардейска част. Жителите и многобройните гости на града имаха възможността да наблюдават уникалния спектакъл на гвардейците, наречен «Искри».

Веднага след това, на площад «Македония» започна тържествена заря-проверка, посветена на 105-та годишнина от Освобождението на града, в която участва Президентът Румен Радев. В официалното си слово президентът Румен Радев каза, че благодарение на доблестта на храбрите войни на Неврокоп, Пирни и Родопите е изгряла дълго чаканата зора на свободата и се сбъдва сънят на стотици хиляди измъчени българи да живеят в пределите на своята майка България.

Програмата на площада завърши с концерт, в който участваха артисти от Представителния ансамбъл на Въоръжените сили на Република България.