ДупницаНачало

В Дупница отбелязаха 114 години от обявяването на Независимостта на България

В Дупница отбелязаха 114 години от обявяването на Независимостта на България с концерт и поднасяне на венци и цветя на паметната плоча на Опълченците. Беше прочетен Манифеста на Независимостта от 22 септември 1908г., с който Княжество България става независимо царство, начело с коронования вече Цар Фердинанд.
Под звуците на духовата музика, венци и цветя бяха положени от името на общинското ръководство, общинския съвет, политически партии и читалища.


Празничната програма продължи с издигане знамето на
Република България и химна. Концерта на пл. „Свобода“ е с участието на мъжки хор „Свети Иван Рилски“ , Сдружение ФТА „Дупница 2000“ , Представителен танцов състав „Зора“ към НЧ „Зора 1858“ , Школата по народно пеене „ Звездица“, женските певчески групи към читалищата в селата Баланово, Джерман и Бистрица, рецитаторите от село Яхиново- Георги и Петър Захаринови, ВС „Рила войс“ при ОУ „Неофит Рилски“ , Фолклорна група „ Дупничанка“ при НЧ “ Пенчо Славейков „1978 “, от възпитаници на същото читалище, както и на НЧ Пейо Яворов 1978“ имаше и рецитал на стихотворения.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments