В Дупница откриха 43-тите Майски празници на културата

С вдигане знамето на Майските празници на културата започна 43-тото им издание в Дупница. Церемонията беше извършена от Сдружение “ФТА Дупница-2000” с ръководители Воин и Галя Войнови. Водещ на събитието бе шоуменът, певец и телевизионен водещ Иво Танев. Той поздрави публиката с изпълнение на хитовта песен на Тангра” Нашия град”

Кметът инж. Методи Чимев се обърна със слово към дупничани:

„Вече 43 г. Община Дупница спазва прекрасната традиция на Майските празници на културата, която не само дава на града ни различен, празничен и ведър облик, но и възражда душите ни с ударна доза изкуство. Повече от година всички ние сме принудени да живеем в ограничения и тревоги, а много от нас и в реалната болка на загубата и страданието. Нека не забравяме ангажиментите, които имаме към живота и ежедневието, за да преминем по пътя на изпитанието, но нека в следващите дни, всеки от нас, а и всички заедно да се насладим на празничната програма и се заредим с животворната сила на изкуството. Да бъдем разумни, но и нека се погрижим за духа си с балсама на музиката, с приказния свят на изобразителното изкуство, с магията на думите и театъра. Както месец май възвръща красотата и живота в природата, така и Майските празници на културата върнат трепета в сърцата ни и усмивките на лицата ни.“ каза при откриването кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев.

Програмата, посветена на откриването на Майските празници, продължи с концерт на Михаела Маринова.


В следващите дни Майските празници предвиждат:

22 май -събота

12,00 часа – Откриване на изложба “20 години Югозападен фолклорен фестивал “Мир на Балканите” в Галерия ”Джамията”


23 май- неделя

19,00 часа – „Пропукване“- моноспектакъл на актьора на дупнишкия театър Божидар Попчев
ВХОД: СВОБОДЕН, но с пропуски, които може да вземете от касата на театъра (до изчерпване на количествата)Поради противоепидемичните мерки, местата са ограничени до 140.

24 май – понеделник

11,00 часа – Учител на година 2021 – церемония и празничен концерт на площад “Свобода”

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments