В Дупница ще има секция за гласуване с подвижна избирателна кутия за предстоящите избори. Над 300 пък са подадените заявления за гласуване по настоящ адрес

На територията на община Дупница ще има секция за гласуване с подвижна избирателна кутия за вота на 2 октомври за Парламент. До указания срок -17 септември в Общинска администрация в Дупница получените заявления от избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното си помещение са 26. От администрацията уточниха, че тъй като в общината ще има секция с подвижна кутия, хората с трайни увреждания, които са пропуснали срока 17 септември, могат да подадат заявка до 26 септември.
Междувременно след изтичането на срока за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес стана ясно, че общият брой на подадените заявления за вписване в избирателните списъци по настоящ адрес в община Дупница е 336 . Така тези жители ще имат право да гласуват в съответната на настоящия си адрес секция. За гр. Дупница подадените заявления са 57 ,останалите са подадени за селата в общината. Най- много са в село Джерман –59, в Баланово-30 , в Тополница- 31, Делян 27. В село Бистрица по настоящия си адрес ще гласуват 19 жители, в село Блатино и Самораново по 15, в Дяково – 21, в Палатово – 11 , в Кременик -18. По– малко подадени заявления има за селата Крайни дол и Червен брег по 6 и за Яхиново и Крайници по 9, в Пиперево заявленията са само 3, а за село Грамаде няма нито едно.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments