Гоце ДелчевНачалоОбществоПолитика

В община Гоце Делчев хората гласуват в 44 секции

Изборният ден в община Гоце Делчев започна с една жалба относно нарушения за гласуване с придружител в с. Лъжница.

В село Брезница машинното гласуване бе преустановено. Там не е стартирала машината в 7.00 ч. Председателят на СИК №34 незабавно е уведомил по електронната поща РИК-Благоевград. С решение на Районната избирателна комисия в Благоевград гласоподавателите можеха да упражняват правото си на глас с хартиени бюлетини.

Член на СИК 32 – с. Брезница е получил заплахи за саморазправа и обвинение, че Председателят на СИК подбира придружителите на лицата със затруднения.

Малко преди 10 часа тази сутрин отказа да работи и машината в секция №6, намираща се в сградата на ПМГ „Яне Сандански“ в град Гоце Делчев. На мястото бе извикано техническо лице, което да отстрани проблема. Забавянето доведе до струпване на хора, изчакващи да пуснат своя глас. Сред тях бе и кандидатът за народен представител от листата на БСП Богдан Боцев, който търпеливо изчака своя ред. Други хора, които нямаха това търпение се отказаха да гласуват.

На тези избори за народни представители избирателните секции с номера 20, 21 и 22 бяха с променено местоположение. Преместването им в Дома на армията се наложи поради ремонт в Дома на културата. Близостта на двете сгради не доведе до объркване сред гласоподавателите.

На територията на МБАЛ „Иван Скендеров“ не бе образувана избирателна секция. Причината – недостатъчен брой пациенти, желаещи да пуснат своя вот там. Само седем души са изразили желание да гласуват в болницата в която се лекуват, а необходимият минимум е десет пациенти. Избиратели, болни от COVID-19 или контактни, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация съгласно Закона за здравето към датата на изборите за народни представители на 2 октомври 2022 г., можеха да гласуват с подвижна избирателна кутия. Включително и днес можеха да бъдат подавани заявления по електронен път на официалната електронна поща на община Гоце Делчев.

Това са първите избори за тази година, но са третите предсрочни парламентарни избори от 2021 г. насам и вотът днес е решителен за България.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments