В Сапарева баня отбелязаха 24 май с празнично шествие и тържествена програма

В Сапарева баня отбелязаха 24 май – Деня на българската просвета, култура и на славянската писменост с празнично шествие и тържествена програма. Шествието на учениците и учителите от СУ „Христо Ботев“ започна от двора на учебното заведение и продължи до амфитеатър „Гейзера“, под звуците на народна музика в изпълнение на детският фолклорен състав „103-градусов хоровод“ към НЧ „От извора-2013“ с ръководител Иван Начов. Ученици, учители, граждани и гости изпълниха амфитеатъра, за да станат част от тържеството. Кметът на Сапарева баня Калин Гелев поздрави учителите и всички присъстващи по случай празника и пожела инициативата за честването на 24 май по този начин да се превърне в традиция за курортния град.
Празника продължи с тържествена литературно-музикална програма с участието предучилищните групи от ДГ „Св. Анна“, ученици от местното училище, детският фолклорен състав „103-градусов хоровод“ към НЧ „От извора – 2013“ и училищният мажоретен състав.
По време на тържеството бе награден бе малкият Християн Иванов от детският фолклорен състав „103-градусов хоровод“ , който спечели специална награда от конкурса „Звезди в радиото -2018“ за най-добро инструментално изпълнение. В края на програмата децата се включиха с тематични рисунки на асфалт.
Празникът бе организиран от СУ „Христо Ботев“, НЧ „От извора – 2013“ и Община Сапарева баня.

0 0 vote
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x