В Сапарева баня откриха изложба на местния художник Васил Соколов


40 години творчество отпразнува местният художник Васил Соколов с изложба в градската галерия в Сапарева баня. Над 20 красиви платна с майсторски акварелни творби , пейзажи и натюрморт събира експозицията на автора. Макар и без академично образование за художник, Васил Соколов успява да привлече погледите на любителите на изкуството, заради огромния си потенциал и талант, а доказателството за това са картините му. Една малка част от тях , той реши да покаже на обществеността в Сапарева баня. В изложбата могат да бъдат видени някои от първите му картини, рисувани преди 40 години, като може бъде проследено и негово развитие. За себе си разказва, че рисува от малък, постепенно рисуването става любимото му хоби, а днес вече е част от него, без която не може. Природата, с нейната красота, спокойствие и енергия, вдъхновява автора. Неслучайно тя присъства в почти всяка негова картина. Сред творбите му често присъстват природните забележителности край Сапарева баня- Седемте рилски езера и Паничище. Въпреки, че пейзажът е неговия любим жанр, той експериментира и с други такива, което доказва, че е многопластов творец. Васил Соколов има редица участия в общи изложби и пленери. Бил близък приятел с патрона на галерията -Васил Крапчански, и е познато име сред хората в района.
Откриването на изложбата му събра негови близки, приятели и колеги , дошли да го уважат и да разгледат неговото творчество.
Те го описаха като страхотен човек и добър творец.
Изложбата може да бъде разгледана в Градска художествена галерия „Васил Крапчански“ в Сапарева баня до средата на месец октомври.