В централната градска част на Дупница вече има работеща градска тоалетна

Фирма “Мирко-60”, която спечели конкурса за отдаване под наем е сключила договори за 10 години за три от тоалетните, а не за четирите както беше описано в конкурсната процедура. Фирмата се е отказала от тоалетната в района на бившата автогара. За трите тоалетни плаща по 90 лв. месечен наем. От събота работи и тоалетната зад Джамията, която е приведена във вид и достъпна за граждани. Засега тя остава безплатна за ползване.

От залепен на вратата лист посетителите се информират, че обществената тоалетна няма обслужващ персонал, а молбата е всеки да почиства след себе си. С друга бележка е отправена молба към посетител на тоалетните да ползва кабинките, а не общото пространство.

Тоалетните на парк Рила също работят, но там се събира такса от 50 ст.
За тоалетната на Градската градина до дни
трябва да бъде разрешен проблема с осигуряването на персонал, така че тя да не бъде затваряна в 17,30 часа и да е с работното време на администрацията. Градската градина е предпочитано място за почивка и отдих, особено през почивните дни и в късния следобяд, а липсата на работеща тоалетна е проблем за всички посетители на прохладната градска градина.