ДупницаНачало

Голяма дрогерия спечели конкурса за партера на ГУМ Дупница

Документи за участие в конкурса за отдаване под наем на 315 кв.м. и склад в ГУМ Дупница са закупили три фирми, на конкурса се яви само една от тях. Голяма дрогерия ще инвестира в ГУМ с договор за 10 години. Фирмата предлага 14 258 лв. месечна наемна цена с ДДС, при първоначална 6075 лв. Те ще разкрият 6 работни места, ще инвестират 316 374 лв. в обекта си, както и близо 23 000 лв. за строително-монтажни работи на 4 етаж/административната част на ГУМ/, закупуване на мебели и поставяне на рекламни табели. Новият магазин се очаква да отвори до два месеца.

Управителят на ГУМ Цветанка Вуковска изрази задоволство от проведената процедура. Тя обясни, че разместването на щандовете на първи етаж ще започне в края на месец септември. „Ще изчакаме да мине 15 септември, тъй като дупничани познават ГУМ по този начин и след това ще предприемем обновяването“ заяви Вуковска.

Вергил Кацов, който е член на конкурсната комисия и председател на Икономическа комисия в ОбС Дупница обясни, че за самостоятелния обект се провежда конкурс, а не търг, за да се привлече стратегически наемател, който да не дублира останалите търговци в магазина.

Комисията проведе 27 търга и 1 конкурс.

Предстои на спечелилите търговете търговци да им бъдат връчени заповедите за сключване на договори, те имат 14 дни, за да сключат или не договори за 10 години. На първи етаж всички щандове вече са заети. Колко от търговците ще сключат договори за спечелените обекти ще стане ясно до средата на септември.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments