Бобов ДолНачало

Голям интерес към поръчката за проектиране на пътища в община Бобов дол

Отворени са ценовите предложения в обществената поръчка за изработване на технически проекти за основен ремонт на близо 16,5 км от път III-623 от кръстовището с пътя Дупница – Кюстендил до Бобов дол. Отсечката е важна артерия за Бобов дол и останалите населени места в района. Последният ремонт на трасето е през 2003 г. Поръчката е в две обособени позиции.

В първата позиция е изработването на технически проект за основния ремонт на 14,5 км от път III-623 от кръстовището с път II-62 Кюстендил – Дупница до края на Бобов дол. Участъкът преминава през Големо село, Мало село, Мламолово и Бобов дол. Настилката е с множество пукнатини, слягания и нарушения на целостта на конструкцията. Отворени са 12 ценови оферти.
Те са в диапазона между 146 000 лв. и 238 000 лв.
Втората позиция е за проектиране на основния ремонт на отсечката от път III-623 между Бобов дол и Жедна. Това е близо 2-километровият участък, който започва от новоизграденото трасе през 2018 г. в град Бобов дол и завършва при границата между областите Кюстендил и Перник. Отворени са 7 ценови оферти, варират между 25 000 лв. и 38 000 лв.

Срокът за проектантските работи и по двете обособени позиции е 60 дни, разделен в три междинни етапа.

Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовите проекти след това ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността, срокът им за реализиране и ще се пристъпи към избора на изпълнители на ремонта и на строителния надзор.

 

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments