ДупницаНачалоСпорт

Даниел Александров заменя състезателната си кариера с треньорска

Състезателят по борба Даниел Александров преустанови спортната си кариера. Той поема в нова посока в своето развитие. „Замествам състезателната си кариера с треньорска“ заяви на пресконференция сребърния медалист от Европейското през 2020 година.

Новият клуб ще се нарича Обединен спортен клуб по борба „Марек Дупница“. Георги Наумов, с който Александров са поели по пътя за учредяването на клуба, обясни, че първоначалната идея е била всички клубове по борба да се обединят. Наумов е инициирал среща при кмета заедно с дупничаните Кирил Милов и Миглена Селишка, както и с други големи имена в борбата Росен Грозданов, Августин Спасов, Илиян Илиев, който има клуб по борба в Дупница, там е бил поканен и Виктор Бонев, който също има клуб в града, и от който клуб са тръгнали успешните ни състезатели, гръбнака на националния отбор. Бонев обаче не е участвал в срещата. „Искаме децата ни да тренират в добри условия, с всички необходими за тренировките уреди и настилки, а такива условия сега децата нямат“ заявиха Наумов и Александров. Те обясниха, че не са поставяли никакви условия. Бонев обаче не е участвал в срещата.

През септември се очаква да бъде учреден новия клуб, тогава ще стане ясно кой ще е президент на клуба, както и треньорите. Изборът ще бъде направен от самите участници в учредяването. Предвидената зала се намира в старото зъболечение, там в момента общината плаща наем, но договора е година за година. Общината обаче не може да го преотдава под наем. Как ще се ползва предстои да се изясни, тъй като, за да се прави ремонт и инвестиция в нея е необходимо отдаването и под наем за поне 10 години.

За привличането на състезатели екипа на клуба няма да разчита на това децата да дойдат при тях сами, те ще обикалят училища, спортни площадки. „Ще заведем децата в залата, за да им покажем, че спорта е здраве и учи на възпитание“ обясни Александров.

Със спорта ще се борим със затлъстяването и агресията в училище. Два сериозни проблема, на които трябва да обърнем внимание“. Категорични са Даниел Александров и Георги Наумов. Те двамата, като част от Сдружение “Дупница спорт” имат програма насочена конкретно към борбата с агресията сред учениците и се надяват през новата учебна година да успеят да я реализират заедно с директорите на учебните заведения.

Личният треньор на Александров, Денислав Чамишки също беше в града, за да подкрепи начинанието.

Не е тайна, че Даниел Александров беше кандидат за народен представител в последните няколко избора, от гражданската квота на коалиция ГЕРБ-СДС. За това обаче той е получавал заплахи, обиди и дори мястото му в националния отбор е било застрашено. „Политиката не е мръсна дума, политиката е отговорност“ заяви Александров. На въпрос дали отново би се впуснал в този посока той отговори категорично, че “да” и освен това смята да стане член на ГЕРБ.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments