Двама кюстендилски полицаи получиха Специалната награда „Пътен полицай с личен принос“

Младши инспектор Венцислав Стоилов и младши автоконтрольор Красимира Балтова от сектор „Пътна полиция“ – ОДМВР – Кюстендил, получиха Специалната награда „Пътен полицай с личен принос“ . Това стана в столицата на церемония на фондация „Годишни награди за пътна безопасност“.

Двамата пътни полицаи бяха номинирани за наградата за личния си принос за предотвратяване на значима материална щета и ековреда в Кюстендил. Тяхното геройство в най-широкия смисъл на думата е адекватната им реакция и бързи действия в критична ситуация.

Младши инспектор Венцислав Стоилов и младши автоконтрольор Красимира Балтова изпълнявали автопатрулни задачи по график на 4 април 2017 година. В близост до новострояща се бензиностанция в началото на града, при разклона за с. Слокощица, виждат мотоциклет без регистрационни табели, който кривнал в тъмната пряка към склад за дърва. Двамата излезли от автомобила с намерение да огледат складовата база, мотоциклетистът вече излизал от пряката, а зад него се виждала светлина. До лумващия огън видели бутилка със запалителна течност, веднага уведомили оперативния дежурен в ОДМВР, с подръчни средства и наличните 2 пожарогасителя в склада успели да ограничат огъня до пристигането на екип на РСПБЗН. Пожарът е бил предизвикан умишлено. С бързите си действия пътните полицаи са предотвратили значима материална щета – в имота е имало 100 куб. м сух боров материал, всички служебни автомобили на фирмата са били там, а в непосредствена близост са 2 автокъщи с множество автомобили и друг инвентар, имало е реална опасност да пострадат и хора…