Два медала за кюстендилския СКХЗУ ”Пауталия спорт 2005” от Държавното първенство по шахмат

Състезателката на СКХЗУ ”Пауталия спорт 2005”, Кънка Витова спечели сребърен медал на държавното състезание по шахмат за жени със зрителни увреждания.Кюстендилския клуб завоюва и бронзов медал,след като Борислав Лазаров се класира трети при мъжете.
Държавното първенство за мъже и жени с нарушено зрение по шахмат ще се проведе от 29 май до 1 юни в гр. Дряново. Проявата е част от държавния спортен календар на федерация “Спорт за хора със зрителни увреждания”.Партиите се играха по швейцарската система със 7 кръга при жените и 9 кръга при мъжете.Кънка Витова постигна 6 победи и се класира на второ място.Борислав Лазаров остана трети в група “Б” с актив от 6.5 точки.
В състезанието участваха още Александър Костов и Динко Даскалов, които играха в силната група „А” и се представиха достойно. Венцислав Анакиев в група „Б” се представи също на добро ниво.В схемата при жените състезателките на кюстендилския клуб, Райна Петрова и Стойка Иванова се класираха съответно на 7 и 12 място. Състезанието бе генерална репетиция за българския национален отбор по шахмат, който ще вземе участие в шахматната олимпиада, която ще се проведе в периода 18-29 юни в гр. Охрид, Македония.