ДупницаНачало

Ден на розовата фланелка в ПГ по облекло и стопанско управление

В ПГ по облекло и стопанско управление в Дупница положиха началото на една инициатива, която ще стане традиционна в Деня на розовата фланелка, който отбелязваме в последната сряда на февруари. В този ден вниманието се насочва към един изключително наболял проблем, решение на който трябва да се търси всеки ден – тормоза в училище и агресията сред младежите. „Каквото посееш, това ще пожънеш“ това е идеята на Ученическия съвет на гимназията, които поставят началото на малка зелена гора на доброто, разказа училищният психолог Мария Велкова.

В този ден учениците, заедно с медиатора Слави Лютова реализираха още една инициатива, която е съвместна с фондация „Искам бебе“. Те рисуваха върху тениски, които след това ще бъдат продадени благотворително.

Освен тениските, благотворително на сайта на фондацията се продават и картините дарени от Слави Лютови, а средствата ще бъдат дарени на семейство с репродуктивни проблеми. За учениците също беше интересно да се включат в този различен учебен ден. Децата, заедно с част от учителите и директора на ПГ по облекло и стопанско управление казаха „Не на насилието“.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments