Начало

Депутатите се срещнаха с областния управител на Кюстендил

Подкрепата си за реализирането на всички важни проекти за област Кюстендил декларираха новоизбраните народни представители от региона. По време на среща с областния управител инж. Александър Пандурски те поеха ангажимент основните им усилия да бъдат насочени за привличането на инвеститори, за подкрепа към бизнеса, туристическия бранш и земеделските производители.

Срещата се състоя в Областна администрация – Кюстендил и бе по инициатива на инж. Александър Пандурски. В неформалния разговор се включиха народните представители Бойко Клечков, Христо Терзийски, д-р Галина Таваличка и Мая Манолова. Поради непредвидени служебни ангажименти в срещата не успя да се включи депутатът Виктория Василева.

Привличането на потенциални инвеститори и перспективите за развитие на туризма бяха основните акценти в хода на разговора между областния управител и народните представители. Коментирани бяха и изграждането на стратегическия за региона Коридор номер 8 и Плана за възстановяване и развитие, засягащ Зелената сделка и преминаването към нисковъглеродна икономика. Състоянието на предприятията в областта и създаване на индустриални зони също бяха акцент по време на разговора между новоизбраните депутати и инж. Пандурски. Обсъдени бяха и проблемни за областта теми, като: ВиК инфраструктурата, изграждането на депа за отпадъци, довършването на язовир „Кюстендил“, изграждането на преработвателни предприятия за земеделските производители и т.н.

 

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments