ДупницаНачало

Депутатът от ГЕРБ Радослава Чеканска: Изграждането на пункт „Седемте Рилски езера“ е на финалната права

Изграждането на Информационен център и база на Планинската спасителна служба е на финалната права. Средствата, в размер на около 300 хил. лв., са осигурени от Министерство на околната среда и водите. Предстои провеждането на процедура и избор на изпълнител от НП „Рила“. Това коментира след провеждането на приемен ден с граждани народният представител от ГЕРБ Радослава Чеканска. Тя лично бе поела ангажимент по време на предишна своя приемна да съдейства за изграждането на пункта, след като реализирането на проекта се забави 2-3 години.
„Сградата ще се използва от екипи на Национален парк “Рила”, ще бъдат предоставени и помещения за база на Планинската спасителна служба. Пунктът ще улесни провеждането на спасителни акции, когато има пострадали туристи, и като цяло действията на планинските спасители. Знаете, че районът е един от най-посещаваните през цялата година и при тежки ситуации закъснението може да се окаже фатално“, обясни Радослава Чеканска.
Предимно казуси от социален характер поставиха гражданите по време на приемния ден на народния представител в Дупница. Завършили педагогически специалности потърсиха за съдействие Чеканска за намиране на работа в тази сфера. Тя припомни, че реформите в образователната сфера са от водещите приоритети на кабинета Борисов и че с още 17% се увеличават работните заплати на педагогическите специалисти от тази година. За целта в бюджета за 2020 г. бяха заложени 360 млн. лв.
По време на приемния ден на вниманието на депутата бяха поставени и редица имотни казуси. Чеканска пое ангажимент да проучи проблемите и да съдейства, ако е възможно.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments