ДупницаНачало

Днес е крайният срок за записване на приетите ученици в първия етап на класиране

16 юли е крайният срок за записване на приетите ученици в първия етап на класиране. Ако седмокласниците не знаят къде са приети могат да проверят като въведат входящ номер и код за достъп на интернет адрес: priem.mon.bg/ или в училището гнездо.

Тези, които искат да участват във второ класиране, трябва да подадат заявление до 16 юли в училището, в което са приети.

Учениците, които не са приети по нито едно от желанията, автоматично участват във второ класиране. Вторият етап на класиране приключва до 20 юли 2020 г.

С най-висок резултат от училищата в община Дупница от НВО по български език и литература с 63,40 точки и по математика – 39,12 точки е СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Дупница. С най-нисък резултат по български език и литература – 29,93 точки и математика – 14,78 точки е СУ „Св. Климент Охридски“ – гр. Дупница. Няма опасност ученици, които поради една или друга причина не са се явили на външното оценяване да останат неприети каза началникът на Регионалното управление на образованието в Кюстендил Мая Стойчева-Николова. Оценката на учениците за всеки един от изпитите от НВО по български език и литература и по НВО математика се изразява като процент от максималния брой точки и се записва в точки.  Балът за класиране на учениците след завършено основно образование се формира като сбор от точки. Балообразуването за всеки профил или специалност за паралелките с държавен план-прием е качено на сайта на РУО – Кюстендил. Всички седмокласници са задължително подлежащи на училищно образование и участват в класирането след подадено заявление за класиране до началника на РУО – Кюстендил.

Средният резултат по предметите от НВО  по български език и литература за община Дупница е по български език и литература – 45,32 точки по Математика – 26,45 точки.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments