Днес изтича срока за подаване на заявления по Фонда за местни инициативи

До 17 часа на 5 август дупничани могат да кандидатстват за финансиране на малки проекти по Фонда за местни инициативи. Сумата, която се отпуска е до 3000 лв. и беше гласувана от ОбС Дупница.

Заявлението, с което се кандидатства може да бъде изтеглено от интернет страницата на община Дупница, може да го получите и в деловодството на ОбА.

Могат да кандидатстват етажни собствености, читалища, училища, неправителствени организации и др, като физическо лице обаче не може да подавате заявление. Изисква се минимално съфинансиране от страна на заявителите.

Инфраструктура, култура, образование и научни дейности са приоритетите и тази година, утвърдени от специално сформирана комисия. След изтичане на срока за кандидатстване проектите ще бъдат разгледани и класирани. Най-общо в заявлението трябва да посочите каква е инициативата, стойността й, както и бюджет -описание на разходите за които се иска финансиране, описание на обекта, период и срок на изпълнение на дейностите, както и размера на самоучастието. Това е втората кампания по прием на документи от създаването на Фонда.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments