ДупницаНачало

До средата на август започва ремонт на ул. “Орлинска”

Възлагателни писма са изпратени на фирмите, които вече имат сключени договори за ремонт на 3 улици в Дупница с осигурено финансиране и проведени обществени поръчки. Това са улици “Орлинска”, „Трети гвардейски полк“ и “Иван Вазов”. Фирмите имат срок за проектиране, след което ще го внесат за съгласуване в Община Дупница и се издава разрешително за строеж.

Конкретно за ул. Орлинска вече е проведена и среща между строителния отдел, отдел „Транспорт“ и фирмата изпълнител, за да се уточнят подробностите, както и да бъде изготвен алтернативен маршрут за движение, докато текат ремонтните дейности. Това е натоварен и основен участък в града.

Ще бъде извършен основен ремонт на ул.“Орлинска“ в участъка от ул.“Николаевска“ до пресичането с път II-62 Дупница-Самоков. Според договора фирмата има 30 дни за проектиране и 90 календарни дни за строително монтажните дейности. Общата стойност на поръчката е 1 858 056 лв. с ДДС.

Същата фирма е спечелила и обществената поръчка за ремонт на ул.“Трети гвардейски полк“ в участъка от ул.“Булаир“ до ул.“Св. Св. Кирил и Методий“. Срокът за изпълнение е 80 календарни дни, 20 за проектиране и 60 за останалите дейности. Стойността на обекта е 160 572 лв. с ДДС.

Предстои да започне основен ремонт и на ул. “Иван Вазов”. На 11 юни община Дупница е подписала договора с благоевградска фирма, която да извърши ремонта в този участък. Те имат 40 дни от подписване на договора, за да завършат обекта.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments