ДупницаНачало

До 30 август трябва да са готови части от водопроводи в три села

Договорите с фирмата-изпълнител, която да извърши подмяна на части от водопроводи в три от големите села в община Дупница – Самораново, Крайници и Яхиново вече са подписани и тече срок за проектиране.

Една и съща фирма Обединение „Благоустройство Крайници 2019“, което е със седалище Благоевград беше класирана на първо място по трите позиции в обществената поръчка за реконструкция на улични водопроводи.

В село Самораново на реконструкция подлежат уличните водопроводи или части от тях по улиците “Георги Димитров”, “Рила” и “Скакавица”. Там сумата е 335 619 лв. В Крайници ще се подменя водопровод по ул.”Трети гвардейски полк” от ул. “В. Левски” до ул. “Кокиче“ за сумата от 245 844 лв., а в село Яхиново са планирани ул.”Ген. Гурко” и ул.“ Река Джубрена“ в участъка от ул. “Христо Ботев” до ул. „Алеко Константинов“ за 317 541 лв. Сумите са с ДДС. Това са средствата, които общината изтегли като кредит, след обществено обсъждане, именно за ВиК ремонти в селата.
Фирмата има 90 календарни дни за инженеринга, като 60 от тях за същинските ремонтни дейности. Крайният срок и по трите обекта е 30 август.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments