ДупницаНачало

Дупница в подкрепа на Бранимир Баев

Всички билети, които бяха пуснати за продажба за благотворителния двубой по волейбол между „Марек Юнион-Ивкони“ и ЦСКА бяха разпродадени. Двубоят в спортната зала на Дупница се проведе, като чат от кампанията по набиране на средства за борещия се с тежка болест и провеждащ лечение в момента в Турция бивш волейболист на дупничани Бранимир Баев. Пропуските бяха с цена 15 лева, като всеки можеше да купува неограничен брой.
Организатори на двубоя бяха ВК „Марек Юнион-Ивкони“, Община Дупница и Ефбет, както и ЦСКА, които приеха да се включат в кампанията с участието си в този двубой. За жеста, организаторите наградиха старши треньорът и президент на ЦСКА Александър Попов, който е и с дупнишки корени.
Двата тима бяха със специално подготвени за целта фланелки с лика на Барни и мотото на кампанията. Всички фланелки от двубоя с автографи от състезателите ще бъдат пуснати в продажба по 100 лв, като набраните средства отново ще бъдат внесени по сметката на Барни, както е известен той сред волейболната общност.
Със средства в кампанията се включват още ВК „Марек Юнион-Ивкони“ и президента на клуба Ивайло Константинов, който ще дари лични средства, обявиха организаторите.
В залата бяха част от футболистите и ръководството на ФК „Марек“, футболни ветерани, спортисти и треньори от всички спортове, най-успешният български треньор по волейбол Мартин Стоев, легендата Борислав Кьосев, депутати. Фактът, че от 17 часа е футболната среща на „Марек“ от шампионата, но част от клуба бяха в залата – говори красноречиво за подкрепата, която получава Баев.
Двубоят започна с едноминутно ръкопляскане в подкрепа, а след първия гейм се проведе и търг за фланелката на Цветан Соколов негов подпис. Звездата на българския национален отбор, който израстна именно в „Марек Юнион-Ивкони“ и е бивш съотборник с Баев се включи с видео-послание в кампанията ден по-рано.
В търгът за фланелката на Соколов наддаваха Цветан Видински и кметът инж.Методи Чимев. В крайна сметка, срещу 1500 лева градоначалникът спечели екипа. Видински обаче прояви жест като сумата от стъпката от 1050 лв. , до която наддава пусна в специално поставените кутии за набиране на средства.
Съпругата на Баев – Михаила благодари на всички, които се включиха в кампанията и сподели, че лечението на този етап върви успешно и се надява час по-скоро Барни да се завърне жив и здрав.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments