Дупница в подкрепа на пострадалите от водната стихия в Карловско

Кампания за набиране на средства в помощ на жителите на селата в Карловско, потопени от водната стихия стартираха доброволците от платформата „Споделената зима е топла“. Жителите от селата в района на Карловско в момента бедстват, след като водната стихия помете всичко по пътя си, включително много от домовете на хората. Възстановяването ще е трудно и много скъпо. Обявена е дарителска сметка, като всички дарени пари ще бъдат за бедстващите. Дарения можете да превеждате на дарителската сметка на читалище “Зора”, като в основанието за превода посочвате задължително “За наводнените села в община Карлово”. Доброволците ще ги пренасочат към нуждаещите се.

BIC код: UBBSBGSF

BG33UBBS80021030172450 във валута BGN

Междувременно дупничанин обяви, че ще се включи безвъзмездно в разчистване на улици и разрушени домове, беше необходимо само сума от 2000 лв. за да се превози техниката до мястото. Парите са събрани и доброволци тръгват към Карлово.

Отделно от това друга група доброволци правят организация за сряда за почистване на бедстващите села. Сега, след като вече е отводнено и реката се отдръпва има голяма нужда от хора, които да помогнат за разчистването. Тръгване в четвъртък от Спортната зала. Желателно е да се свържете с Василена Николова, за да се прецени с какъв транспорт ще се пътува. Ако желаещите са повече има възможност и за осигуряване на бус. Необходимо е да носите лопати, ботуши, ръкавици и храна. Транспортът е осигурен.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments