Дупница отбеляза 140 години от Освобождението на България

Венци и цветя бяха поднесени на паметната плоча на опълченците в Дупница. Глава пред паметта на загиналите преклониха общинското ръководство на Дупница, представители на политически партии, зам.областният управител д-р Матей Попниколов, народния представител Радослава Чеканска, както и много граждани.

Церемонията по издигане на българското знаме се проведе на пл. Свобода. „Днес, когато поводите за национална гордост, откриваме предимно в миналото, ми се иска да се обърна към онези от вас, които сте нашето бъдеще. Млади приятели, вярвайте, че сме успявали тогава, когато сме били не само свободни, но и обединени в името на национален идеал. Вярвам, че днес, 140 години по-късно, отново ще продължим напред. Затова, нека помним, нека бъдем единни и носим в сърцата си гордия български дух! Поклон пред величието на всички страдалци, загинали за свободата на България“ каза в речта си кмета на Дупница, инж. Методи Чимев.

В празничната програма се включиха вокални и танцови състави от община Дупница, сред тях ТС „Зора“, смесен хор „Рилски звуци“, вокалната група към ОУ „Евлоги Георгиев“, фолклорно трио „Авлига“ и др.