Дупница отбеляза 180-тата годишнина от рождението на Васил Левски

Годишнината от рождението на Апостола на свободата – Васил Левски, беше почетена в Дупница. Пред паметника на Дякона в града се събраха десетки граждани , политици и общественици, за да поставят цветя и да се поклонят пред делото на великия българин. Честванията по случай годишнината от рождението на Левски започнаха с музикално-поетична програма, в която се включиха Общинския духов оркестър, възпитаници от НЧ “Ген.Георги Тодоров” и Вокалната група при ОУ “Христо Ботев” с. Самораново с ръководител Лилия Дотина.

Днешна България може и иска да обърне времето, за да съхрани най-ценния си национален капитал – възрожденската вяра на Левски, че човеколюбието, свободата и демокрацията са достойни за саможертва”, каза в словото си кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев.
Венци и цветя бяха поднесени от общинското ръководство, народния представител Иван Ибришимов, председателя на ОбС-Дупница Емил Гущеров, , директорът на Исторически музей Анелия Геренска, общински съветници, кметове на села и граждани.

 

Честванията в Дупница продължиха в спортната зала с ателието за деца под надслов“АКО СПЕЧЕЛЯ, ПЕЧЕЛИ ЦЯЛ НАРОД“. Децата направиха голям траспарант с най-паметните думи на Апостола. Платното, изработено от децата бе закачено на видно място на Площад Свобода- сградата на Община Дупница.