ДупницаНачало

Дупница посреща поклонниците на Св. Иван Рилски

Във вторник в Дупница ще бъдат посрещнати поклонниците, които в продължение на месец изминават пътя на монашеската процесия, върнала мощите на Свети Иван Рилски от Велико Търново в Рилския манастир през 1469  г. Дупнишка духовна околия,  със съдействието  на  Община Дупница, организират посрещане на участниците в поклонническия път от 18:30 ч. при църквата „Св.Богородица“ (след Наков мост). Оттам ще тръгне тържествено литийно шествие, което ще приключи пред централния храм „Свети Георги Победоносец“, като преди това ще премине  през центъра на Дупница, където пред сградата на Общината ще бъде отслужен молебен за здраве.

Св. Иван Рилски е патрон на Дупница и пазител на града и ми се иска да почетем неговото име“ каза председателя на ОбС Костадин Костадинов и допълни, че не всеки ден имаме възможност да посрещаме частица от тялото на Св. Иван Рилски. Костадинов призова дупничани да се включат в процесията от храм „Покров Богородичен“ до централния храм „Св. Георги Победоносец“.

Поклонническият религиозен поход “Светият път” преминава в участъка Дрен, Тополница, Червен брег, Яхиново, Дупница, около 32 км. Желаещите може да се включат към шествието и само в частта му в община Дупница.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments