Дупница почете паметта на Апостола

Дупница засвидетелства уважението си към делото на Апостола на свободата. Днес, когато отбелязваме 146 години от обесването на Левски, десетки хора се включиха в траурно шествие, което тръгна от пл. „Свобода” и продължи до паметника на Васил Левски, който се намира в едноименната градинка. За 4-та година оранизацията е съвместно“Патриоти Дупница” и Общината. Пред паметника на Апостола бе изнесен музикално-поетичен рецитал с участието на мъжки хор “Св. Иван Рилски” и 7- годишната Дара Драганова, която бе техен солист в една от песните. В почитането на годишнината с рецитали и песни се включиха ученици от ОУ “Христаки Павлович“ и вокалната група при СУ“Св.Паисий Хилендарски“.Авторско стихотворение, посветено на Левски, прочете Кирил Богданов .
„Нека да следваме примера на Апостола, да бъдем обединени и преследваме една обща цел, тази за преуспяваща и горда България“,
каза в словото си кметът на Дупница инж.Методи Чимев.
Венци и цветя пред паметника на Левски бяха поднесени от общинското ръководство, представители на политически партии, организации, спортни клубове, ученици и граждани.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments