ДупницаНачало

Дупничани се събраха на мирен протест в подкрепа на 18-годишното момиче, обезобразено с макетен нож

Дупница се присъедини към протестната вълна в подкрепа на 18-годишното момиче, обезобразено с макетен нож в Стара Загора и неспособността на правосъдната ни система да наложи адекватно наказание. За нападението е обвинен бившият приятел на жестоко пострадалото момиче. Десетки дупничани излязоха от социалните мрежи и се събраха пред съдебната плата в града. С присъствието си хората изразиха своята непримиримост към тази нечувана жестокост и действията на съдебната система.
„Институциите трябва да започнат да работят“ , каза организаторът на протеста Асен Кирилов, който призова пръв дупничани от социалните мрежи.
От млади момчета и момичета до възрастни, всички те са все още са афектирани от случая, за който се разбра само преди дни, въпреки че датира от преди месец.
Подобни демонстративни прояви на обществен гняв имаше в над 40 градове в страната, като недоволството стигна и до населени места в чужбина. Надеждата на хора е чрез обществения натиск правосъдната ни система да започне да работи правилно и извършителят да понесе цялата строгост на закона.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments