Дупничани с подписка за ремонт на пътя до църковния храм “Св. Спас” в местността Дренски рид

С подписка жители нa Дупница настояват за ремонт на пътя до църковния храм “Св. Спас”. Само за момента под нея са се подписали над 50 човека. Пътят е в окаяно състояние от години и има нужда от ремонт, тъй като немалко дупничани минават през него, смята инициаторът на подписката Александър Дренски. Маршрутът е любим за разходка на поколения дупничани и гости на града, който идват заради мястото, чистия въздух и гледката към Рила планина. Сегашното състояние на пътя затруднява придвижването на автомобили, трудно е за велосипедистите и пешеходците. Много от такситата в града отказват да се качват до горе, обясни още д-р Дренски.
Правени са опити за запълване на дупки по най- компроментираната част от пътя с бетон.
“ Резулта
тът обаче не отговаря на стандартите на времето и европейската общност, за която непрекъснато се претендира, че сме. Мисля, че всички дупничани и гости на града остават неприятно изненадани от контраста между Градската градина и пътя за параклиса „Св. Спас“, обясни още Александър Дренски. Той добави че, подписката ще бъде внесена в Общината.
Ако от общинското ръководство не обърнат внимание на подписката и инициативата, организаторите
и техни съмишленици сами и със собствени средства ще опитат да започнат някакъв ремонт на пътя и най-вече на най- разбития участък.
„Нужно е малко, за да оставим н
а другите поколения нещо след нас“, заключи Александър Дренски.
Преди години Община Дупница направи опит за рехабилитация на пътя и облагородяване на района около параклиса „Св. Спас“ чрез проект по програма за трансгранично сътрудничество. Проектът обаче не получи финансиране.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments