Дупничанка дари биографичната си книга „Път от Земята до Рая” на библиотеката към НЧ „Зора”

Дупничанката Еличка Персиядова, която от години живее в Израел, дари биографичната си книга „Път от Земята до Рая” на библиотеката към читалище „Зора”. Това е четвъртата книга на авторката, която за разлика от първите три стихосбирки, е посветена на спомени от тежкото й детство и нелеките изпитания, през които е преминала в най- ранимата си възраст. Само 8-годишна, загубвайки майка си, героинята се сбогува с детството и извървява трънливия път от юндома в Асеновград до семейното щастие в Дупница и емигрантския живот в Израел. Това е разказ за пътя от Земята до Рая, в който авторката разголва душата си, за да ни покаже, че най-върховното човешко щастие се крие в малките неща. В това да имаш до себе си любим човек, да се радваш на децата и на внуците си, да си стоплен от майчина милувка и бащина прегръдка.

Книгата е нещо, което исках да направя за себе си и за децата си. Моето наследство и моето житейско послание. Целият ми живот е посветен на тях, на това да им дам обичта и семейната топлина, които са липсвали на мен през годините. А също и посланието ми към всички читатели никое дете не бива да расте без ласка и обич”, каза авторката предавайки книгата си на Главния библиотекар Валентина Алексиева.

Персиядова е известна на съгражданите си като солистка в оперетния театър и в първия в града вокален състав, а също и с артистичните си изяви от младежките години, когато е присъствала активно в културния живот на Дупница.