Бобов ДолНачалоПолитика

Д-р Любомир Фролошки е новият управител на ХОСПИС – гр. Бобов дол

3 докладни записки касещи ХОСПИС-а в Бобов дол гласуваха общинските съветници. Изборът на д-р Любомир Фролошки за управител на ХОСПИС Бобов дол беше утвърден от ОбС. Комисията по избора му е дала оценка 5.75, вторият кандидат досегашният управител д-р Екатерина Митова е получила 4,50. Това стана ясно на заседанието на ОбС Бобов дол. След дебати относно финансовото състояние на медицинаското заведение отчета за миналата година отново не беше приет.

Що се отнася до предложението на временната комисия за изясняване на финансовото състояние за назначаване на одит то не беше гласувано. Предложението е разгледано на икономическа комисия, която предлага временната комисия да изготви доклад за анализ от предоставените счетоводни сметки. “Одитът ще струва между 2500 лв. и 3000 лв. и ще ни кажат това, което знаем коментира” председателя на ОбС Елеонора Христова.

На това заседание беше гласувано и отпускането от Министерство на финансите дългосрочен безлихвен заем за сметка на централния бюджет на Република България, за финансиране на временен касов разрив по бюджета на общината в размер на 250 000 лева, със срок на възстановяване до 31.12.2021г. “Парите. които се отпускат са във връзка с последствията от пандемията от Ковид 19 обясни зам.кмета Йорданка Гацева.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments