Екипите на ВиК продължават да работят по тежката авария

Тежката авария, която трети ден остави голяма част от Дупница все още не е отстранена. Ремонтните дейности продължават и към този час.

„Такава авария не е имало досега, не мога да се ангажирам с час, но ще работим до пълното отстраняване на аварията” заяви управителя на ВиК Илия Илиев. Той допълни, че се осигуряват водоноски по кварталите, по предварителна зявка на живеещите, но все пак е добре хората сами да се организират, за да знаят всички кога ще има водоноска. Илиев изрази надежда утре вода да има, ако все пак няма по заявка на директорите на детските градини ще се осигурява водоноска, за да има вода за детските заведения. Утре училищата не учат, тъй като заради празника на града имат почивен ден. Днес по-рано през деня водоноска е осигурила вода за нуждите на болницата.

На мястото на аварията беше и председателя на ОбС Дупница Костадин Костадинов, който каза, че от Разград пътува специална тръба, а екип специалисти ще пристигне утре.  От Пазарджик са доставени специални части за връзка. Оказва се, че в цяла България само на тези места има материали. Изгражда се първо метален кожух, а върху него и стоманобетонов, така, че да се укрепят тръбите.

0 0 vote
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x