ДупницаНачало

Жителите на Самораново искат обезопасяване на главната улица в селото

Пътят през село Самораново от години няма маркировка, пешеходни пътеки няма, по част от участъка няма и тротоари. Няма светофар, няма легнали полицаи. Единственото, което имат са шофьори, които карат с висока скорост и инциденти, сред които и трагични, както за хора, така и за животни. Жителите на селото са събрали подписка и чакат нормално функционираща държава, за да могат да я входират в АПИ.

Саморанци, чийто домове са на главната улица всекидневно стават свидетели на безобразното шофиране и множеството инциденти.

Хората в Самораново се надяват да се вземат мерки, но сега, а не когато стане нов инцидент и времето не може да върне загубените животи.

От АПИ, които поддържат маркировката по републиканските пътища вече няколко години отговарят, че при наличие на финансови средства ще се положи маркировка. В последният отговор от тази година обясняват,че предстои да се обяви обществена поръчка за определяне на изпълнител за полагане на хоризонтална маркировка. След като бъде избран такъв и при благоприятни метеорологични условия ще бъде положена хоризонтална маркировка на републиканските пътища в областта. Приоритетно ще се поднови маркировката на пътните отсечки с висока интензивност на движение. Дали обаче този път попада в приоритетите, имайки в предвид, че води до съседната курортна община Сапарева баня не е ясно. Ще продължим да следим темата и нейното развитие и това дали институциите ще обърнат внимание на хората и техните страхове от инциденти.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments