Жителите на сатовчанското село Вълкосел останаха с попарени надежди, че скоро ще получат парите си за тютюна

Жителите на сатовчанското село Вълкосел останаха с попарени надежди, че скоро ще получат парите си за тютюна, произведен и предаден през 2016 година на гръцката фирма „Михалидис“.

Преди дни местните производители останаха разочаровани за пореден път, след като напразно очакваха кмета на Сатовча Арбен Мименов да дойде на място за разговор.

Миналия четвъртък семействата, които още чакат парите си за предадената продукция преди две години, се събраха на площада в очакване на предварително уговорената среща с общинския управник. Над 120 човека часове наред чакаха Арбен Мименов, за да получат от първа ръка информация докъде са стигнали преговорите с Булгартабак АД, което е поело ангажимент да изплати парите, които „Михайлидис“ дължи на сатовчанските тютюнджии. Хората обаче чакаха напразно. Общинският кмет така и не се появи във Вълкосел на предварително обявеното и обещано събрание. След като местният управник – Сюлейман Арунов обяви, че няма да има среща-разговор, хората се разотидоха с попарени надежди. Местните тютюнджии са отчаяни и вече не вярват на никого. „Две години ни лъжат, че ще си получим парите. Дават ни само празни обещания. Хората изнемогват в недоимък“, коментираха отчаяните тютюнджии в сатовчанското село. Хората са категорични, че ще търсят помощ от омбудсмана Мая Манолова. Кметът на общината Арбен Мименов отново увери, че прави всичко възможно, за да може хората да си получат възнагражденията. Той призна, че миналия четвъртък не е отишъл на среща с жителите на Вълкосел, тъй като не е имал нова информация, която да им съобщи.