Жители недоволстват от разбита улица в Дупницa (Видео)

Улица „Кирил Вазов“ в Дупница е в окаяно състояние. На нея често стават ВиК аварии, заради което настилката се руши, а след всеки обилен дъжд преминаването по нея с автомобил се превръща в истинско изпитание.

Жителите в района твърдят, че е по рентабилно да се дадат пари да се смени около 50 метра от ВиК мрежата, от колкото през няколко месеца в годината да се отстраняват течове, сподели Тодор Живков който живее в района.

Жители на от улица Кирил Вазов са подавали сигнал до Община Дупница, от където комисия от строителния отдел е извършила проверка на място. Заключението на експертите е, че стария водопровод е причината за състоянието в което се намира сега улицата. Затова и сигнала е изпратен до ВиК от където ще трябва да възстановят настилката.

Живеещите в района се надяват, че отговорните институции все пак ще си свършат работа и ще подобрят състоянието на пътната инфраструктура пред домовете им. Хората твърдят, че много често водачи на таксиметрови автомобили са отказвали адреси заради разбитата улица.